Skip to main content

Referencer / Kunstig skibakke på Amager

  • Kunstig skibakke på Amager
  • Kunstig skibakke på Amager
  • Kunstig skibakke på Amager
  • Kunstig skibakke på Amager
Montageår:
2017
Adresse:
Vindmøllevej 6
2300 København

Amager Bakke / Copenhill er en kunstig skibakke og et vandreområde på taget at Amager Ressource Center. Det er et storstilet projekt, tegnet af Bjarke Ingels Group, som for alvor vil vække opsigt i bybilledet. For bunden af bakken opføres et topmoderne skicenter, som bliver den naturlige indgang til Københavns nye varemærke, som har vundet den prestigefyldte European Steel Design Award. Vores afdeling, Byggebjerg Beton Industri har deltaget med levering af betonelementer til projektet.


Nicheproduktion baner vejen

– Vi beskæftiger os meget med projektelementer. Det vil sige modificerede elementer, som tilpasses de respektive byggerier. Det kan være skrå eller u-vinklede elementer, som vi har lavet huller i, så de passer til ingeniørernes eller arkitekternes særlige ønsker, forklarer afdelingsleder og salgschef i Byggebjerg Beton Industri, Jörgen Berg og tilføjer: – Vi sælger mange standardelementer, hvor opgaven tilpasses elementernes udformning. Det er dog også vigtigt for os at forklare kunden, at der findes en anden mulighed, hvor vi kan tilpasse elementerne til opgaven.

Beton er det nye sort

Udfordringen i arbejdet på skicentret har været knyttet til de forskellige højder på elementerne samt de skæve forløb og hjørner, som var ønsket i byggeriet. Farven på elementerne var givet på forhånd, da betonen skulle være grå og rå i udtrykket, så de passede naturligt ind i overgangen imellem skibakke og natur. Førhen blev beton pakket af vejen og havde udelukkende en bærende funktion, men i dag må beton gerne ses og være en del af udtryksformen for byggeriet.

– Det er tydeligt, at brugen af beton er blevet langt mere udbredt de sidste 3-4 år. Man kan næsten kalde det for det nye sort. Beton havde ellers et dårligt image op gennem 80’erne og 90’erne, men nu kender vi dets muligheder og begrænsninger, og vi kan lave nogle utroligt gode ting. Arkitekterne er derfor blevet glade for beton, fortæller Jörgen Berg.
 

Vindmøllevej 6, Amager, artikel fra magasinet Byggeri nr. 8/2019 (link til PDF)

Monument, forbrændingsanlæg og skibakke, byggeplads.dk, okt 2018

Amager Bakkes skicenter. En portal til Københavns nye varemærke. (link til PDF)

Københavns nye, kunstige skibakke holder åbent i vinterferien, artikel på TV 2 Lorry (se også videoer fra bakken).