Skip to main content

Amager Bakkes skicenter

6. juni 2018

Et storstilet projekt, tegnet af Bjarke Ingels Group, vil forvandle Amager Ressource Center til en skibakke, som for alvor vil vække opsigt i bybilledet. For bunden af bakken opføres et topmoderne skicenter, som bliver den naturlige indgang til Københavns nye varemærke, som har vundet den prestigefyldte European Steel Design Award. Byggebjerg Beton Industri har deltaget med levering af betonelementer til projektet.


Nicheproduktion baner vejen

Vi beskæftiger os meget med projektelementer. Det vil sige modificerede elementer, som tilpasses de respektive byggerier. Det kan være skrå eller u-vinklede elementer, som vi har lavet huller i, så de passer til ingeniørernes eller arkitekternes særlige ønsker, forklarer afdelingsleder og salgschef i Byggebjerg Beton Industri, Jörgen Berg og tilføjer: – Vi sælger mange standard elementer, hvor opgaven tilpasses elementernes udformning. Det er dog også vigtigt for os at forklare kunden, at der findes en anden mulighed, hvor vi kan tilpasse elementerne til opgaven.

Beton er det nye sort

Udfordringen i arbejdet på skicentret har været knyttet til de forskellige højder på elementerne samt de skæve forløb og hjørner, som var ønsket i byggeriet. Farven på elementerne var givet på forhånd, da betonen skulle være grå og rå i udtrykket, så de passede naturligt ind i overgangen imellem skibakke og natur. Førhen blev beton pakket af vejen og havde udelukkende en bærende funktion, men i dag må beton gerne ses og være en del af udtryksformen for byggeriet.

Det er tydeligt, at brugen af beton er blevet langt mere udbredt de sidste 3-4 år. Man kan næsten kalde det for det nye sort. Beton havde ellers et dårligt image op gennem 80’erne og 90’erne, men nu kender man dets muligheder og begrænsninger, og man kan lave nogle utroligt gode ting. Arkitekterne er derfor blevet glade for beton, fortæller Jörgen Berg.

Amager Bakkes skicenter. En portal til Københavns nye varemærke (link til PDF)