Skip to main content

Skrabegulv

Præfabrikeret skrabegulv med betonoverflade
Vores skrabegulv til kostalde er et unik produkt, som er udviklet for at forbedre dyrevelfærd og minimere ammoniakfordampning i kostalden. Gulvet er selvdrænende både på langs og på tværs. Gulvet er udført med fald mod midten, så ajlen nemt kan drænes fra. Ligeledes er der for hver 30 cm i bredden udført en drænrende i gulvet. Skrabegulvet kan leveres for både kæde-, wire- og hydraulikskraber.

Elementerne bliver produceret i fire forskellige størrelser, fra 2,6 m til 3,8 m. 
Se tegning over elementstørrelser her.

Præfabrikeret skrabegulv med gummioverflade
Ved siden af det traditionelle skrabegulv leverer vi også skrabegulv med en gummibelægning, der aflaster køernes ben og giver øget skridsikkerhed. Den slidstærke gummioverflade er indstøbt i betonelementet i baner på 2,20 m i længden og 0,30 m i bredden. Gummiet er således fuldt forankret i betonen, og er dermed ikke så følsomt overfor varmepåvirkninger eller udvidelse, som hvis det var monteret i hele baner på et pladsstøbt gulv. Det gummibelagte skrabegulv har samme gode drænende egenskaber som gulvet uden gummibelægning.

Gulvene kan lægges på sandpude eller over kanal - også fuld kanal.

Mindre ammoniakfordampning
Vores Perstrup-afdeing er en af landets førende leverandører af betonelementer til miljø- og dyrevenlige staldsystemer. Skrabegulvet er udviklet i tæt samarbejde med Landbrugets Rådgivningscenter – bl.a. med henblik på at få en mindre fordampning af ammoniak.

Skrabegulv med eller uden gummibelægning byder på følgende fordele:

  • Reducerer ammoniakfordampningen væsentligt
  • Giver bedre dyrevelfærd og bevægelsesmønster
  • Gummibelægning giver færre klov- og ledsmerter
  • Slidstærk gummibelægning med meget lang holdbarhed
  • Større skridsikkerhed

Danmarks JordbrugsForskning (DJF): Slutrapport vedrørende præfabrikeret staldgulv med elastisk trædeflade i stalde til malkekøer.